teisipäev, 16. september 2008

PhD testib: keefir


Täna jäi mulle poes silma järgmine toode:

Lifeway Organic Grade A Real Organic Lowfat Probiotic Plain unsweetened Kefir

ehk teisisõnu Eesti mõistes tavaline keefir. Uudishimust otsustasin asja lähemalt uurida.

PhD PhilaDelphia tarbijatest #1:

Toode: keefir (2%)
Kogus: 32 vedeliku untsi = 1 kvart = 944 ml
Hind: $4.69 (51 EEK)
Märkused pudeli peal:
Gluteenivaba. Sisaldab piima. Sisaldab inuliini, et parandada kaltsiumi omandamist. Selle toote valmistamiseks on kasutatud 100% taastuvat energiat. Palju kaltsiumit. Ei sisalda magusaineid. Enne joomist loksutada. Proovige ka meie teisi tooteid! jne

Maitseelamus: Hmm... Pole ikkagi päris seesama keefir. Maitselt kuidagi hapum ja palju paksem, umbes nagu jogurt. Samas tuleb tunnistada, et ei lootnud Ameerikast üldse midagi keefirisarnast leida. Nii et üldmulje siiski üsna positiivne.

Poes nägin ka 8% ja 12% keefirit. Huvitav, mida need endast kujutavad.. Kui arvestada, missugune vahe on 4.5% A. Le Coq Premiumil ja 12% Tosinal, siis vist tasub see kangem kraam proovimata jätta.

2 kommentaari:

Gunnar ütles ...

:) Keefiri leidsin ma ka siit l6puks üles. sellises 100 g jogurtitopsis. Konsistentsilt nagu jogurt, aga maitseb samamoodi nagu kodune. Kas sul kamakotike ikka on kaasas? Ma vahel ikka teen omele topsikesse kama ja m6tlen sooja tundega sügis6htutele s6prade ringis.

Tiit Kuuskmäe ütles ...

Rainer! Yks koht, kus peaks teoreetiliselt keefiri saama on igasugused slaavi ja ida-euroopa poed. Ma ei tea, kas neid seal Sinu kandis on, kuid Long Islandil, NYs on suisa eraldi linnaosa.